3D røntgen

Bagsværd Tandlæge Center kan som én af blot en håndfuld danske tandklinikker, tilbyde 3D røntgenfotos.

Brugen af 3D scan giver bedre diagnostik af sygdomstilstande i kæberne, og en bedre planlægning af operationer og behandlinger.

p_3d_4

Bagsværd Tandlæge Center har nu – som een de første private tandlægeklinikker herhjemme – anskaffet en 3- dimentional CT skanner til brug i tandlægepraksis.

Røntgen billeder i tandlægpraksis har traditionelt været taget i 2 dimensioner (2D).
Kun på hospitalerne har vi kunnet få taget billeder i 3 D, i form af skanninger fra såkaldt CT scannere eller MR skanning.
CONE BEAM 3D scanning er en nyere teknologi og sidste generation af 3D skanning, som er billigere, mindre og giver patienten væsentlig mindre røntgenstråling end de traditionelle 3D skannere.
Cone Beam skannere giver nu tandlægen nogle helt enestående, nye muligheder for at undersøge tænder og kæber, og stille sikre diagnoser vi ikke har haft mulighed for før.
Med Cone Beam teknikken kan vi nu nemt og hurtigt lave røntgen snit igennem tænder og kæber, og se tilstande, strukturer og sygdomsprocesser vi ikke havde havde muligheder for tidligere.

Eksempler i praksis er :
– Fjernelse af vanskeligt beliggende tænder og rodstumper,og deres relation til nerver og hulrum
– planlægning og beskrivelse af knoglemængde og formved implantatindsættelse
– diagnostik af revner, frakturer og betændelser i og omkring tænder
– diagnostik af sygdomstilstande i kæbeleddet
– cyster og andre sygdomstilstande i kæberne
– fund af efterladte rodspidser og aldrig frembrudte tænder
– hjælp tilat finde rodkanalerved rodbehandlinger
– og mange flere.

Vi modtager henvisninger fra mange af vores kolleger til disse optagelser, og har indgået aftaler med med røntgenlæge pHd Henrik Borgwardt, Herlev Universitetshospital samt Lektor, tandlæge og røntgenkonsulent Hanne Hintze , Århus Universitet , om hjælp til at beskrive de mange henmvisninger vi allerede modltager.

maxresdefault

Såfremt rødderne fra en visdomstand i underkæben ligger klods op af den store nerve  i kæben, er der risiko for beskadigelse af nerven ved fjernelse.
En 3D scanning giver kirurgen en præcis beskrivelse af nervens beliggenhed, og en større sikkerhed for at undgå en skade.

XOGRAPH__1291133434_Planmeca_ProMax_3d_Max_2